The Outside Track


Lørdag d. 28. januar, 2017 Kl: 20:00

Entre: 155,00 kr. Medlemmer: 130,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

The Outside Track er en fantastisk syntese af virtuositet og energi. Deres blanding af canadisk, skotsk og irsk musik og sang er blevet modtaget med glæde og henrykkelse rundt omkring i verden.

 

Da The Outside Track besøgte Kulturhuset Industrien for 3 år siden gav de et brag af en koncert, som mange har talt om siden – og nu vender de så tilbage.

 

De 5 medlemmer af gruppen kommer fra Skotland, Irland, og Cape Breton. The Outside Track spiller både traditionel musik og nyskrevet musik. Ved hjælp af violin, harmonika, harpe, guitar, fløjte, trin-dans og sang skaber de en fantastisk energi fuld af umiskendelig livsglæde.

 

Hvert af medlemmerne i The Outside Track er en mester på netop deres instrument. Bandet har således modtaget en imponerende mængde af internationale priser.

 

Bandmedlemmernes dygtighed og talent alene ville være nok til at anbefale bandet, men når de spiller sammen sker en synergi, der løfter det hele.

 

Vi glæder os til at modtage dem igen og høre deres musik

 


Jonah Blacksmith - Råstofkoncert


Fredag d. 3. februar, 2017 Kl: 20:00

Entre: 130,00 kr. Medlemmer: 105,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Der er næppe noget dansk roots-band, der som Jonah Blacksmith har grebet danskerne om hjertet.

 

De to brødre Simon og Thomas Alstrup skaber sammen med deres band en lyd, der er international og storladen. Med to trommeslagere og et arsenal af banjoer, guitarer og pedal steel på scenen, sendes venlige tanker til kunstnere som Bon Iver, men sangene og fortællingerne er dybt forankret i den sandede jord i Thy, hvor bedstefaren, smeden Johannes, er den største inspiration.

 

To år i træk har de væltet Tønder festivalen – blandt andet med en koncert, der indkasserede seks velfortjente stjerner i Gaffa. Nu kommer Jonah til Kulturhuset Industrien og er parate til at give os en uforglemmelig koncert. Og vi er bare klar.

 

Vi har valgt at lave koncerten som en RåstofKoncert, så flere hører dem. Billetter til koncerten her kan derfor også købes ganske billigt som en del af pakken med RåstofKoncerter. Læs mere om dét på side 17 i vores program.


Juncker


Lørdag d. 25. februar, 2017 Kl: 20:00

Entre: 180,00 kr. Medlemmer: 155,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Få om nogen dansk sangskriver ejer et vovemod som denne Christian Juncker, der i sin sangkunst nådesløst sætter sig selv hundrede procent ind hver gang. Han skærer ind til benet og går som hunden efter struben i sine forsøg på at omsætte livets gang og ”ugang” her i Dannevang til et sangbart, begavet og medrivende dansk, støvsuget for ligegyldigheder og diverse yndigheder om kærligheden.

 

Udover sit unikke flair for og greb om dansk som sangsprog er Juncker en fremragende komponist, som gerne co-writer med folk han respekterer, men i sidste ende altid med hans egen helt særlige klang, der ikke er til at tage fejl af.

 

Måske har du lagt mærke til titelsangen til TV2’s serie ”Kurs Mod Fjerne Kyster”? Sangen hedder “Havana”! Den er skrevet og spillet Juncker. Måske har du hørt hans sang om ”Mogens og Karen, der bor lidt længere ned ad vejen”. Måske er Juncker ikke så kendt, som han burde være. Måske er han simpelthen for hård en nyser i en musikalsk verden, hvor eventyr, eskapisme og romantik blomstrer på bekostning af erfaring, indsigt og vid. For bliver man ikke et bedre menneske af at lytte til denne Juncker, bliver man lidt klogere på, hvad det vil sige at være et sådant. Menneske, altså. Her og nu i krisens Danmark.

 

Det har vi virkelig brug for. Virkelig.

 

Der venter os en aften i selskab med en særlig kunstner og hans makker, der har nogle fine sange til os.

 


Bound By Law


Torsdag d. 2. marts, 2017 Kl: 20:00

Entre: 130,00 kr. Medlemmer: 105,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Bound by Law er et af de mest interessante americana-bands på den danske musikscene.

 

Bandet spiller skramlet country i den bedste forstand. Som et løbsk tog, der bumler af sted over skinnerne, er Bound by Law et uforudsigeligt bekendtskab. Med lige dele skønhed og vildskab er Bound by Law garant for musik af den mest levende slags, hvor elementer fra country, blues, folk og rock blandes sammen i en unik cocktail karakteriseret af forsanger Mads Wilhjelms dybe vokal og Jon Rahbeks energifyldte mundharpe-spil.

 

Bound by Law udgav 15. oktober 2016 deres tredje album SUPERMAJOR, som har fået roser med på vejen fra musikanmelderne. Rootszone.dk skriver blandt andet: “ Det er en nydelse at lytte til Mads Wilhjelms vokal, men også mundharmonikaspilleren Jon Rahbek, som med stor rytmik giver bandet et ekstra kick i de numre, hvor han er i forgrunden … i det hele taget er bandets grundlæggende sound iørefaldende, og kan man lide de tunge countrytoner, så er det et band, man vil nyde fra start til slut.”

 

Bound by Law har fundet sin lyd og sin plads spændt ud et sted mellem arven fra Johnny Cash, Nick Cave og bandets landlige jyske rødder. Det er de upolerede, rå og mørke sider af countrymusikken som udforskes.

 

Bound by Law blev dannet i 2012 og består i dag af 6 musikere.

 

Vi har valgt at lave koncerten som en RåstofKoncert, så flere hører dem. Billetter til koncerten her kan derfor også købes ganske billigt som en del af pakken med RåstofKoncerter.

 


Dicte & The Diamonds


Lørdag d. 11. marts, 2017 Kl: 20:00

Entre: 200,00 kr. Medlemmer: 150,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Dicte er sanger, guitarist, komponist, producer mm. Fra 1989 var hun med i bandet ’Her Personal Pain’ - indtil hun i 1993 gik solo. I 1994 modtog hun Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

 

Som en af Danmarks mest karismatiske sangerinder har Dicte gennem årtier formået at udfordre og forny sit kunstneriske udtryk. Hun er sangskriver og komponist til et væld af værker, der spænder over en bred vifte af genrer. Udover de musikalske solo-, duo- og bandprojekter, tæller cv’et også reklame- og filmmusik, titelmelodier til tv-serier, film- og teaterroller - og blandt det seneste er en hovedrolle i den anmelderroste John Lennon teaterkoncert ”Imagine” på Aveny Teatret i København.

 

I 2006 var hun fremme med “Drømte mig en lille Drøm”, der var titelsang til DR’s Julekalender “Absalons hemmelighed”. I 2012 var hun med i den tredje sæson af ’Toppen af poppen’ på TV2 sammen med Nabiha, Sanne Salomonsen, Mads Langer, Johnson, Peter Belli og Kasper Winding.

 

Den 5. februar 2016 blev Dicte igen aktuel med et album, hun kalder ’Perfume’: Hendes ottende og til dato mest ”soulede” album, hvorfra 1. singlen ’All I Want Is You’ prompte blev playlistet på P4. Senere blev albummet også ’Ugens Album’.

 

Det er blandet andet sangene her fra, vi kan høre denne aften på Kulturhuset Industrien, når Dicte og bandet ”The Diamonds” besøger os på deres Danmarkstour. Med sig på scenen har hun Jesper Mortensen, der spiller trommer; Morten Buchholtz , der spiller keys; Line Felding på cello, mandolin, percussion og kor; og Anna Brøndsted og på bas og keys. Der er lagt i ovnen til spændende aften!

 

Dette er sæsonens medlemskoncert, så der er ekstra rabat til medlemmer af vores støttegruppe.


Chief 1 med band


Lørdag d. 18. marts, 2017 Kl: 20:00

Entre: 200,00 kr. Medlemmer: 175,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Chief 1, som er dansk rap legende, sangskriver, DJ og producer springer ud som solist med et særdeles veloplagt band.

 

Alle kender Lars ”Chief 1” Pedersen som frontfigur og medlem af den banebrydende rapgruppe Rockers By Choice, og ikke mindst kender vi Chief 1 som talentspejder, hitmager, producer og sangskriver for et utal af kunstnere: bl.a. L.I.G.A, Outlandish, Johnny Madsen, Smokie, Love Shop, Sanne Salomonsen, Kim Larsen, Gnags, Ace of Base, Anti Social Media, Anne Linnet og Nik & Jay. Listen er lige så lang, som musikken er melodiøs.

 

I efteråret 2015 fik Chief 1 imidlertid en spirende lyst til at stå på egne ben og få et kunstnerisk frirum - efter 28 år i tro tjeneste som hitmager. I marts 2016 breakede Chief 1 således nyheden om, at han havde noget helt nyt og anderledes på tegnebrættet. Chief 1 ville gå solo, som frontfigur, sanger og sangskriver med nærværende, ærlige og livskloge tekster, der tager udgangspunkt i ham selv.

 

Chief 1 har uden tvivl fået fat i et bredere publikum som sanger. Meget mere er i vente, når Chief 1’s debutalbum udkommer i foråret 2017.
Hans repertoire spænder vidt. Du møder blues, pop, nordisk elegance, dybfølt soul og dansabelt urban. Med samme originalitet er Chief 1’s band sammensat med en stab af unge musikere, der er en smeltedigel af musikalitet. Chief 1 med band er: Chief 1: Vokal, Heini Corfitz: Guitar & Kor, Bo Petersen: Guitar & Kor, Signe Juhl: Keys & Kor, Sisse Tomczyk: Vibrafon & Perc og Casper Mikkelsen: Trommer & Kor

 

Der venter en intens koncertoplevelse, hvor publikum kan glæde sig til at opleve Chief 1 & band spille debutalbummet med udpluk af de største RBC sange og hits fra Chiefs bagkatalog

 


Ashton Lane Trio - RåstofKoncert


Lørdag d. 25. marts, 2017 Kl: 20:00

Entre: 130,00 kr. Medlemmer: 105,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Skotske Ashton Lane laver folkpop med et moderne twist, stilsikker og original musik, ørehængere som man kun kan blive glad af at høre på. Sangerinden Esther O’Connor er i forgrunden med sin fantastiske stemme, der kan være både følsom, rå og glad.

 

Ashton Lane er desuden navnet på en hyggelig brostenbelagt pub-gade i den gamle bydel i Glasgow. Det var hér, at sanger og sangskriver Esther Duffin under en optræden, traf Tim O’Connor. Sød musik opstod – Esther og Tim blev gift, de startede pladeselskabet “Redhed Records” og dannede bandet Ashton Lane Trio.

 

I disse dage, hvor det skrives, har parret netop udgivet deres femte album og har spillet på den berømte Country 2 Country festival i London, sammen med bands som Little Big Town og Carrie Underwood.

 

Vi har valgt at lave koncerten som en RåstofKoncert, så flere hører dem. Billetter til koncerten her kan derfor også købes ganske billigt som en del af pakken med RåstofKoncerter.

 


Tue West Trio


Lørdag d. 8. april, 2017 Kl: 20:00

Entre: 150,00 kr. Medlemmer: 125,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Siden starten af årtusindskiftet har Tue West været en fast bestanddel af den nyere generation af dansksprogede sanger/ sangskrivere.

 

Og ét af de mest naturlige elementer i West´s virke er solokoncerterne, hvor hans poetiske og nærværende musikunivers følges ad med anekdoter og spontanitet.

 

De varierede sange om livet, døden, kærligheden og mærkværdigheden bliver hjulpet på vej af akustisk guitar, klaver og percussive instrumenter.

 

Denne intimitet er bevaret, når Tue West kommer til Kulturhuset Industrien i en trio opsætning. Det bliver en intens og uforudsigelig koncertoplevelse, der både udfordrer og bevæger - med et bredt og samtidig genkendeligt bagkatalog. Nært og godt!

 

Tue West er desuden i skrivende stund undervejs med et nyt album og har derfor en håndfuld nye sange med i kufferten til os. Albummet, der er hans sjette soloalbum, udkommer d. 26. februar 2017, så når koncerten løber af stablen er mange af sangene sikkert råspillet i radioen – og genkendelige for publikum.

 

Der venter os en dejlig lørdag aften dér i april.

 


Jakob Sveistrup med band


Lørdag d. 22. april, 2017 Kl: 20:00

Entre: 175,00 kr. Medlemmer: 150,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Jakob Sveistrup rejser sig med det nye album ”All inn/All out”, som redefinerer ham som sanger og komponist. Albummet oser af Jakobs kærlighed til soul og funk, og som han selv udtaler: ”Det her er min lyd. Det er der nærmeste, man kommer mit musikalske ståsted anno 2016”.

 

Albummet er komponeret af Jakob selv og i tæt samarbejde med sit band, som også tæller producer og keyboardspiller Lars Rahbæk Andresen. Det tager ikke mange sekunder i selskab med hans nye musik at høre, at den 43-årige sanger befinder sig et helt andet sted anno 2016/ 17. Stilen er langt mere funky og soulet.

 

”Jeg har på mange måder smidt de vokale tøjler og synger langt mere aggressivt og satset end på mine to første albums. På mine første udgivelser var der mange hensyn at tage og alle advarede mig om, at beskæftige mig med niche-musik som funk. Det har jeg aldrig forstået. Jeg elsker en tung bas, der rykker nede i bunden, catchy trommer og ikke mindst en funkguitar, der går lige i mellemgulvet som på sangen ”Whatta Ya Do Now” siger Jakob Sveistrup.

 

Med sig rundt har han sit hold af gode musikalske soul/ funk-venner, der alle er kompetente og rutinerede musikere, så der er lagt op til en fantastisk farverig hvid soul/ funk-aften.

 

Nogle af jer oplevede måske Jakob Sveistrup til Aarup Singer-Songwriter Festival 2016 og ved, at her er en mand, der synger fra hjertet!

 


Erann D D Trio


Lørdag d. 6. maj, 2017 Kl: 20:00

Entre: 250,00 kr. Medlemmer: 225,00 kr.

Hjemmeside.

Bestil billet.

Med en top tunet stemme, som de færreste kan præstere, og i sit livs bedste form, har Erann DD fundet tilbage til sine rå soul rødder, som i hans tid med Zapp Zapp og Drori-Hansen. Med nogle af Danmarks bedste musikere har Erann det seneste års tid indspillet et personligt soul album med helt nye sange. Sproget er engelsk og sounden som de store, amerikanske forbilleder fra 50’er/60‘ernes kendte Motown æra.

 

Samtidig fik Erann i 2012 samlet sine bedste sange på et Greatest Hits album, som udkom tidligere på året. Det indeholder alt det bedste med Zapp Zapp, Drori-Hansen, hans soloalbums og hits som Still Believing, When you are around, Didn’t I tell you that I love you, You Better Believe, When you hold me og Hjertet ser. Alle kendte og elskede sange, som selvfølgelig også vil kunne opleves live med Erann DD.

 

Erann DD Trio er et funky band, som består af nogle af dedikerede soul musikere fra Thomas Helmig, Gnags, Toppen af Poppen orkesteret, Antonellis. Kom og nyd hans positive, følsomme og funky soul stil, der gør ham til en af de ypperste, mandlige, sangere, vi har herhjemme.

 

Oplev de store hits, Erann’s soulfulde sange og smagsprøver på de helt nye babies, når Erann DD Trio kommer forbi Kulturhuset Industrien.